Skip to content Skip to footer

INDUSTRIJSKI IZZIVI

Čezmejni razpis za razvoj produktov digitalnega obrtništva na področju mobilnosti

shutterstock_645747736
RAZPIS ZA IDEJNE PREDLOGE

Čezmejne rešitve za pametno mobilnost

Razpis spodbuja razvoj novih izdelkov, storitev, zagonskih podjetij in poslovnih modelov za trajnejšo in učinkovitejšo mobilnost na čezmejnem območju ter za večjo konkurenčnost podjetij vzdolž celotne proizvodne verige najrazličnejših prevoznih sredstev, od avtomobilov do električnih koles, od jadralnih letal do jaht.

Bodočim prijaviteljem smo zastavili izziv v obliki seznama aktualnih konkretnih težav, ki zadevajo štiri industrijska področja in izhajajo iz analize potreb, opravljene v okviru projekta TechMOlogy: avtomobilsko, pomorsko/mornariško, letalsko in vesoljsko ter industrijo pametne mobilnosti.
Na ta razpis se lahko s predlaganjem svoje ideje prijavi kdor koli, pod pogojem, da ima sklenjeno partnerstvo z vsaj enim malim ali srednjim podjetjem (MSP) zadevnega programskega območja.
Ekipam bo zagotovljena podpora pri razvoju I4.0 tehnoloških znanj in spodbuda pri sodelovanju s kvazi-nišnimi obrtniki, ki s svojim delovanjem pripomorejo k razvoju visoko kakovostnih izdelkov (npr. pri snovanju koles, luksuznih plovil ali pri proizvodnji jadralne opreme za tekmovalne čolne).

izziv št. 1 / Pametna mobilnost

Rešitve za spremljanje podatkov o mobilnosti v Arena Science Park-u
Odkrij

izziv št. 2 / Pametna mobilnost

Inovativne rešitve za podporo mobilnostih načrtov podjetij in javnih ustanov
Odkrij

izziv št. 3 / Avtomobilska industrija

Proizvodnja zmogljivejših baterij za električna kolesa
Odkrij

izziv št. 4 / Pametna mobilnost

Zmanjševanje teže kovinskih komponent v evropskem sektorju mobilnosti
Odkrij

izziv št. 5 / Pametna mobilnost

Rešitve Industrije 4.0 za podporo proizvodnem delavcu v avtomobilski industriji
Odkrij

izziv št. 6 / Letalska in vesoljska industrija

Kako implementirati kovinsko aditivno proizvodnjo pri izdelavi anten za milimetrske valove za vesoljske komunikacije
Odkrij

izziv št. 7 / Avtomobilska industrija

Implementacija krmilnih naprav za sisteme ADAS na kompaktnih simulatorjih vožnje
Odkrij
Do
0 ur

brezplačnega dostopa do prostorov raziskovalnih ustanov in laboratorijev programskega območja

Do
0 ur

prilagojenega mentorstva/coachinga/vrstniške podpore, z usposobljenimi strokovnjaki

ZAKAJ SODELOVATI?

Podpora pri raziskavi in razvoju

Kandidati bodo imeli na voljo vrsto brezplačnih podpornih storitev s področja oblikovanja in/ali prototipizacije in/ali testiranja in/ali validacije svojih idej.
Ekipe bodo lahko izkoristile naslednje storitve:

  • prilagojen razvojni načrt njihovih inovativnih projektov;
  • vodeno iskanje kompetenc na celotnem programskem območju za sestavo “dream teama”;
  • dostop do demonstratorjev in raziskovalnih laboratorijev v Benečiji, Furlaniji – Julijski krajini in Sloveniji;
  • brezplačen dostop do izobraževalnih tečajev s področja 3D tiskanja, robotike, AV/AR, digitalnih tehnologij;
  • možnost javne predstavitve svojega projekta na zaključnem dogodku projekta TechMOlogy.

Projekti, ki jih bodo kandidati razvili kot odziv na zastavljene Izzive, bodo morali biti na kratko opisani/dokumentirani in posredovani najkasneje do 28. februarja 2023.

COME FUNZIONANO LE SFIDE
INDUSTRIJSKI IZZIVI

Poznaš odgovor?

Imaš idejo, kako rešiti težave, ki jih projekt TechMOlogy navaja na štirih ključnih področjih industrije čezmejne mobilnosti (avtomobilske, letalsko-vesoljske, pomorske in pametne mobilnosti)?
Prijavi se in se spopadi z izzivom!

KAKO LAHKO SODELUJETE

Kriteriji izbire

1

Vsaka prijava lahko obravnava en sam Industrijski izziv.

2

V vsaki prijavi je potrebno navesti, na katero razpoložljivo tehnologijo industrije 4.0 se predlagana rešitev opira.

3

Prijavo lahko vloži bodisi posameznik bodisi ekipa, mora pa vključevati vsaj eno MSP (malo ali srednje veliko podjetje) zadevnega programskega območja.

4

Prijave lahko ponujajo rešitve, ki so še v idejni fazi, ali že zrele projekte (izključeni so izdelki/storitve, ki so že na voljo na tržišču).

5

Prijave so lahko posredovane v italijanskem ali slovenskem jeziku, preko spletnega obrazca, med 1. oktobrom in 15. decembrom 2022.

Sodeluj v Industrijskih izzivih in
pridobi nove kompetence I4.0.

ČASOVNICA

pošiljanje prijav interesa

razvoj projektnih idej s koriščenjem omogočitvenih tehnologij 4.0, storitev in infrastrukture, ki je na razpolago v okviru projekta TechMOlogy

zaključek izvajanja inovativnih projektov

ocenjevanje idej/predlaganih rešitev in predstavitev najboljših rešitev na zaključnem dogodku projekta TechMOlogy

Le prvih
8080 / kandidatov

bo lahko izkoristilo brezplačno pomoč pri R&R

TEHNOLOGIJE I4.0

Čezmejno omrežje

Razišči omrežje virov, laboratorijev, prikazovalnikov in strokovnih središč za tehnologije Industrije 4.0 (3D, razširjena resničnost, robotika), ki so na voljo podjetjem in strokovnjakom zadevnega programskega območja.

FAQ

Na Industrijske izzive se lahko prijavite z izpolnitvijo obrazca »Prijava interesa« na spletni strani www.techmology.eu

Industrijski izzivi so namenjeni MSP programskega območja. MSP lahko sodelujejo samostojno ali kot del skupine, ki jo tvori s podjetji, samostojnimi izvajalci poklicne dejavnosti, šolami, različnimi ustanovami in organizacijami.

Digitalne industrijske tehnologije predstavljajo materialna sredstva Industrije 4.0.

Vključujejo industrijski internet stvari (IOT), robotiko, avtomatizacijo, aditivno proizvodnjo, ki temelji na dodajanju plasti, umetno inteligenco (AI) in analizo, simulacijo, razširjeno in virtualno resničnost ter oblačne platforme. Pri projektu TechMOlogy lahko predlagatelji to kategorijo izberejo, če se ne opirajo na eno izmed drugih predlaganih tehnologij (3D tiskanje, robotika, AV/VR).

Da, isti predlagatelj lahko sodeluje v več kot enem izzivu, če sodeluje z različnimi idejami in odda ločene Prijave interesa.

Kontaktirala vas bo ekipa projekta TechMOlogy, ki vam bo predstavila podporne storitve in razpoložljivo tehnologijo. Skupaj bomo določili razvojni načrt vaše ideje.

Da, pod pogojem, da se prijavite skupaj z vsaj enim MSP programskega območja.

V italijanskem ali slovenskem.

Preko konzorcija predlagatelji pridobijo dostop do brezplačnega razvoja strokovnih znanj s področja industrije 4.0, na primer preko različnih tečajev. Specifične podporne dejavnosti kot so dostop do laboratorijev za raziskavo in uporabo stojne opreme bodo mogoče na podlagi zahtev in potreb posameznega projekta. Vse predlagatelje bodo na njihovi razvojni poti spremljali in jim nudili podporo visoko usposobljeni strokovni profili s področja tehnologije in poslovne inovativnosti.

Po pripravi razvojnega načrta v skladu s konzorcijem TechMOlogy boste prejeli podrobne informacije o dostopanju do laboratorijev.

Coaching je dejavnost spremljanja med razvojem katerega koli projekta. Pomaga pri določanju najkoristnejših storitev skupaj s predlagatelji ter pri zagotavljanju neprekinjene pomoči pri njihovi uporabi. Mentorstvo (ang. mentoring) zadeva možnost vključevanja strokovno usposobljenih profilov s področja tehnologije in poslovne inovativnosti. Vzajemno učenje (ang. peer learning) pa je povezano s priložnostmi za izmenjavo med predlagatelji med ad hoc organiziranimi dejavnostmi.

Odbor, ki ga bo ustanovil projekt TechMOlogy, bo proučil Prijave interesa in podal pozitivno oziroma negativno mnenje o predlaganih idejah v smislu njihove primernosti za industrijske izzive, na katere se odzivajo predlagatelji.

V roku enega tedna bo odbor preko elektronske pošte stopil v stik z osebo, navedeno na obrazcu, in predlagal termin srečanja.

PROGRAM INTERREG V-A ITALIJA-SLOVENIJA

Spoznaj projekt TechMOlogy

Projekt TechMOlogy je namenjen okrepitvi celotne vrednostne verige čezmejne mobilnosti tako, da visokokakovostnim nišnim podjetnikom in obrtnikom ponudi možnost izpopolnjevanja njihovih veščin in dejavnosti s tehnološkimi in poslovnimi priložnostmi 4.0 industrijske revolucije.

Partnerji
80
Trajanje projekta:
8080
mesecev
CONTATTI

Imaš vprašanja? Piši nam!

TechMOlogy Project © 2023. All Rights Reserved.

Friuli Innovazione Società consortile a responsabilità limitata
Via Jacopo Linussio, 51 – 33100 Udine
Tel (+39) 0432 629911 – Email info@friulinnovazione.it
P. IVA 02159640305 – C.F. 94070140309 fondo consortile € 3.696.000